Kedves Szülők,

Eltelt egy nehéz év – mindannyiunkat megviselt, de a nyári napsugarakal kezd újra visszatérni az emberekbe a reménység. A BudaP.aint csapata ezeket a pozitív energiákat mind egy csokorba fogta és beletette a Nyári Gyerektábor programjaiba. Miért is érezzük úgy, hogy most a gyerekek a legfontosabbak ebben a helyzetben?

  • bár a híradásokban kevés szó esett róluk, de őket is nagyon megviselte (ha még nem jobban!) a mögöttünk álló időszak.
  • a bizonytalanság, frusztráció a felnőttek részéről sok esetben az ő lelkivilágukban csapódott le – fontos hogy most jobban figyeljünk rájuk és segítsünk nekik feloldani ezeket a görcsöket
  • az izoláció a társas kapcsolataik minőségében és szorongásban is jelentkezhet.
  • gyermekek körében nőtt a szomorúság, és csökkent az érdeklődés olyan tevékenységek iránt, melyeket korábban örömmel végeztek. Beszámoltak a gyermekek megváltozott étvágyáról (vagy többet, vagy kevesebbet esznek a gyerekek, mint korábban), valamint nőtt az alvási problémák száma is.

 

No de nézzük is meg, hogy hogyan próbálnánk feloldani ezeket a berögzült görcsöket, amit az egy év okozott!

  • Az elkészült alkotás egy összetett rendszer, megalkotása egyben rendszerépítés is, mely visszahat az alkotóra, ezáltal elősegíti, hogy kiadja magából azt ami szorongást okozott neki.
  • A feladatok összeválogatása során úgy terveztük, hogy olyan tárgyat hozzanak létre, amit haza tudnak vinni és kézzelfogható. Az online tér után ez könnyebben elérhető jutalomérzetet ad a gyerekeknek.
  • Tapasztalt oktatóink segítségével a gyermek új technikákat tanulhat, így jobban tudja kifejezni magát.

De mi is nagyon várjuk már hogy újra gyerekzaj verje fel a stúdiónk falait, és festékes kézzel fessünk a gyerekekkel közösen az élményeiket tartalmazó Nyári naplót, vagy közösen tanuljunk új festő technikákat, vagy az újrahasznosítás fontosságáról beszélgessünk a pólófestés mellett.